måndag 18 februari 2008

Bloggsidan firar 1 år!

Tänka sig vad tiden flyger. Idag är det precis 1 år sedan hemsidan fick sin nya utformning i form av en bloggsida. Tydligen ett populärt koncept eftersom flera andra sidor har följt Medusa Games exempel och också gjort bloggsidor. Fördelarna är många men det lätta sättet att uppdatera och underhålla sidan är nog det starkaste.

På gång i verkstaden!
Vad händer då i Medusa Games verkstaden? Efter många om och men är det snart äntligen dags för Franz Ungs andra del i äventyrserien om De fyra årstiderna. Detta äventyr heter Sommarstämman och Franz har dagen till ära just överlämnat det färdiga manuskriptet. De första illustrationerna har också börjat trilla in så det borde inte dröja allt för länge innan ni kan ladda ner det. Medusa Games har också ett finger med i John A Jonssons tredelade kampanjsvit kallad Askhöst. John har planerat hela tre äventyr som var och en är uppdelade i fyra akter. Alltså ett riktigt mastodontprojekt som Medusa Games känner sig privilegad att vara del av. Om Askhöst kommer att segla under Medusa Games flagga eller inte återstår dock att se.

Riotminds shanghajar igen!
Riotminds har också varit på besök hos Medusa Games och denna gång shanghajat Jörgen Karlsson. Som ni säkert vet har Riotminds varit på besök tidigare och då var det illustratören och kartritaren Niklas Brandt som var offret. Skämt och sido så arbetar Jörgen på ett äventyr som om det håller måttet kommer att publiceras för Riotminds räkning i Speltidningen Fenix. Eftersom Jörgen vill göra sitt bästa kommer han inte att skriva åt Medusa Games de närmsta månaderna men han kommer tillbaka. Var så säkra.

Andra rollspelsnyheter!
Saga Games chockar rollspelssverige och presenterar Saga Trudvang, ett fullmatat pdf-dokument för rollspelare som vill rollspela i Trudvang men istället använda sig av rollspelet Sagas regler. Ett intressant initiativ som ska bli spännande att läsa speciellt för oss som gillar att spela med så enkla regler som möjligt.

För några veckor sedan dunsade det till i brevinkastet till Medusa Games. Ivriga fingrar öppnade paketet som brevbäraren lämnat och det innehåll mycket riktigt The Savage World of Solomon Kane-rollspelet. En gedigen lunta på över 350 sidor för den som vill rollspela i den värld som Robert E. Howards skapade för sin hårdaste hjälte, Solomon Kane. Rollspelet innehåller hela fyra kapitel som beskriver världen och ger många äventyrsuppslag. Dessa kapitel är en guldgruva för den som spelar Riotminds Götterdämmerung och rekommenderas därför starkt. Glömde vi säga att tidigare nämnda Niklas Brandt har haft med ett finger i produkten?

På hemmafronten väntar vi nu främst på Sub Rosa, boken om hemliga sällskap till Götterdämmerung. Det verkar vila en förbannelse över denna produkt eftersom den ännu inte har kommit ut i butik. Riotminds har dock lovat att den inom kort ska komma så vi får hålla tummarna. En annan produkt vi väntat länge på är Järnringens Coriolis. Ett rollspel som det arbetats på i 3 år som äntligen har gått i tryck. Dock var det oförskämt dyrt att förhandsboka, 599:- plus en fraktavgift på 49:-, totalt en nätt summa på hela 648:-. Till Järnringens försvar kan vi säga att man får med äventyret Gazalis sista färd och det är en liten tröst. Järnringen borde följa Riotminds exempel och bjuda på frakten om man beställer för över 300:-. Hur som helst är spännande dagar att vänta.

/ Medusa Games

Inga kommentarer: