onsdag 31 december 2008

Summering av 2008!

Så var det dags för Medusa Games årliga summering av året som gått. Det är med en tår på kinden man inser att det inte bara är ekonomin som gått i stå. Både från Medusa Games och Riotminds sida har det varit ett minst sagt magert år. Få och sällan har rollspelsprodukterna varit och kommit. Från Medusa Games kom bara två äventyr till Drakar och Demoner Trudvang. Dessa äventyr publicerades:

Sommarstämman
Detta äventyr var den andra delen i Franz Ungs äventyrsserie De fyra årstiderna. Den gode Franz arbetar vidare på del 3 som preliminärt kallas Höstsot och som dyker upp under 2009.

Svartgom
Det var kul att jag äntligen lyckades färdigställa Svartgom efter år av om och men. Själv är jag himla stolt över äventyret som jag anser vara ett av de bästa jag skrivit. Av reaktionerna på nätet uppskattades det också av rollspelare Sverige runt.

På gång...
Förutom ovan nämnda äventyr har Medusa Games en del andra projekt på gång. Närmast att färdigställas är den första delen i John A Jonsson kampanjtrilogi Askhöst. Ett annat projekt som är under produktion är Drakskugga, den andra delen i Kampanjen om Ödesrunorna. Detta projekt förväntas dock inte färdigställas förrän tidigast till sommaren. Sedan finns det även annat smått och gott som det arbetas på men dessa projekt förblir väl bevarade hemligheter tills vidare.

Riotminds
Under 2008 kom det bara en ny produkt från Riotminds och det var Sub Rosa till Götterdämmerung. Med andra ord ett magert år som hade förutsättningarna att krylla av produkter. Dock verkar det som att Riotminds har börjat vakna från sin sömn och nu har flera projekt på gång. Bland annat Brädspelet Vildhjarta (som jag har provspelat) och en ny trilogi Drakar och Demoner äventyr. Måste säga att jag ser med stor tillförsikt ser fram mot båda dessa produkter.

Årets...
Som vanligt avslutar vi summeringen med "Årets" lista.

Årets produkt: Sub Rosa (vad annars?)
Årets pdf: Återkomsten.
Årets hemsida: Tankar från Trakorien.
Årets besvikelse 1 : www.rollspel.nu
Årets besvikelse 2 : Att Mutant UA lades ned.
Årets trudvangfilm: The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Årets mest saknade: Peter Bergting.
Årets klant: Theo Bergqvist som körde ner i diket.
Årets rollspelssnacks: Mums-mums.
Årets bibel: Rollspelet Coriolis.
Årets mest ospelbara yrke: Lönnmördare.
Årets fan: Knyte som tatuerade in den svarta solen på sin arm.
Årets tråkigaste forum: Forumspel.

Gott Nytt År önskar Jörgen "Klaatu" Karlsson

Inga kommentarer: