torsdag 1 april 2010

Drakskugga!

Så var det dags för Medusa Games att presentera sin bomb för året i dessa bombardemangstider. Efter en herkulisk kraftansträngning är äventyret Drakskugga äntligen färdigställt. För er som inte var med när det begav sig så är Drakskugga ett forumistäventyr som forumisterna på Riotminds forum började skriva på sommaren 2008. Efter några månader hade forumisterna lyckats skriva ner huvuddelen av ett stadsäventyr som inte liknade något annat. Problemet var bara att någon var tvungen att sammanställa detta jätteprojekt och fixa till de delar som saknades. På grund av brist på motivation och tid var det ingen som hade lust att ta på sig denna uppgift så projektet lades på is. Men så strax efter nyår 2010 började det att hända sakar. Själv drabbades jag av en Lidnersk knäpp och började ta tag i gamla projekt som inte blivit färdigställda. Först färdigställdes äventyret Ödesbarn och nu har tiden kommit till Drakskugga.

Drakskugga är den andra delen i en kampanjserie på hela fyra äventyr om Ödesprofetiorna. Den första delen heter Stenhjarta och finns att ladda ner här på Medusa Games webbsida. Äventyret är på 109 sidor bestående av många olika delar. I de tre huvuddelarna presenteras; den myllrande staden med invånare, byggnader och speciella platser; de olika fraktionerna som strider om makten; och större episoder som kan användas av spelledaren för att driva äventyret framåt. Handlingsmässigt kan man kortfattat säga att i detta äventyr måste en grupp äventyrare bege sig till staden Bjargwall i norra Majnjord för att finna en dvärgthul vid namn Svastikov som har försvunnit. När äventyrarna kommer till staden upptäcker de att något inte står riktigt rätt till. Intriger, komplotter och ond bråd död verkar vara en del av vardagen i Bjargwall och var de än vänder sig väntar nya hot och faror i skuggarna. Kan äventyrarna hitta thulen innan något fruktansvärt och okontrollerbart inträffar?

Ett speciellt tack går till Trollkjeft, Elorion Svart och Roboman utan vars hjälp detta projekt aldrig hade blivit färdigställt.

/ Klaatu

Ladda ner!

Inga kommentarer: