onsdag 28 april 2010

Ruud van Visserwijks mystiska dödsfall!

Eftersom Medusa Games börjat året med att ge ut två äventyr till Drakar och Demoner Trudvang tyckte vi att det var hög tid för oss att ge ut ett nytt uppdrag till Götterdämmerung. "Ruud van Visserwijks mystiska dödsfall" heter detta uppdrag och det är en spännande historia som helt ogenerat flörtar med H.P. Lovecraft och hans mythos. Call of Cthulhu-fans kommer således inte att bli besvikna. Själva uppdraget börjar med att äventyrarna blir kallade till en rik gammal köpman som berättar att hans son dött under mystiska omständigheter. Köpmannen vill att äventyrarna tar reda på vad som ligger bakom sonens död och att de ser till att de skyldiga ställs inför rätta. När äventyrarna gräver djupare i fallet inser de dock att sanningen sträcker sig längre och är mörkare än de någonsin kunnat ana. Bara om de använder hela sin list har de en chans att överleva den ondska de helt oväntat ställs inför.

/ Klaatu

Ladda ner!

2 kommentarer:

Kraken sa...

Tack för detta!
En välförberedd spelkväll tidigare i juli fick ett snöpligt snabbt slut, och vi var beredda att ta en promenad istället för att fortsätta rollspela - men så kom jag ihåg detta äventyr.

Det gick som en blixt att läsa igenom och upplägget möjliggjorde spel efter bara ca en halvtimmes förberedelsetid. Super!

Medusa Games sa...

För mig som skrivit uppdraget (OBS! Det heter uppdrag och inte äventyr till Götterdämmerung) är det extra kul att era förberedelser gick så snabbt. Jag skrev nämligen med tanken att allt viktigt skulle stå så komprimerat som möjligt och att all fakta som visserligen är intressant men inte alls lika nödvändigt för spelandet av uppdraget skulle stå sist. På så sätt skulle det underlätta för spelledaren att snabbt läsa igenom äventyret och att hitta den viktigaste informationen. Vilket det verkar har gjort i ert fall. Jag blir så lycklig. :-)

Tack för din trevliga kommentar. / Klaatu