fredag 21 oktober 2011

Konverterade Klassiker - Sarkath Hans Gravvalv!

Har du någonsin undrat hur de gamla klassiska Drakar och Demoner äventyren som publicerades på 1980-talet skulle klara sig i dagens bistra Trudvang? Nu behöver du inte undra längre. Medusa Games har med tillstånd från Riotminds konverterat om några av klassikerna så att de kan mätas med dagens äventyr. Hur skarpt biter dagen svärd mot gårdagens fiender? Var fällorna lika djävulska då som nu? Är ankor bara löjliga eller har de något att tillföra Trudvang. Dessa och många andra frågor kommer under de närmsta veckorna att bli besvarade.

Först ut bland de konverterade äventyren är Sarkath Hans Gravvalv, en riktig klassiker som följde med som introduktionsäventyr till den andra utgåvan av Drakar och Demoner. Äventyret börjar med den mystiske Zarkof som närmar sig äventyrarna med en karta och berättar hissnande historier om den ökände Sarkath Han. Men vem var han egentligen? Varför dog han? Och vad är det för hemligheter som döljer sig i hans gravvalv? Dessa och många andra frågor blir besvarade i denna första av många konverterade klassiker.

Alla konverterade klassiker har fått alla regeltekniska delar konverterade till Drakar och Demoner Trudvangs regelverk, vi pratar alltså om den magnifika boxen som Riotminds producerade för några år sedan och inte om den digitala versionen som kom senare. Vidare har vissa äventyr fått vissa ortsnamn och personnamn ändrade för att de ska passa bättre till spelvärlden Trudvang. I allt annat har vi försökt vara förlagan så trogen som möjligt. Medusa Games hoppas att ni får det lika trevligt med dessa klassiska äventyr som de "gamlingar" som spelade dem under rollspelens gyllene tidsålder.

Nästa fredag: Skelettbyns Hemlighet.

Ladda ner!

6 kommentarer:

Kosta sa...

Wow - det var en nyhet - vilka äventyr ska du konvertera?

Medusa Games sa...

Är det inte trevligare att det är en överraskning än att avslöja vilka äventyr som kommer att konverteras? Medusa Games kan i alla fall berätta att i första vändan handlar det om fem äventyr som kommer att konverteras. Detta arbete är nästan helt färdigt. Men om folk gillar dessa konverteringar och efterfrågan är tillräckligt stor så kommer Medusa Games givetvis att konvertera fler. Utgivningstakten är tänkt att vara ett äventyr varje fredag, fyra veckor framåt. Sedan får vi se...

Kosta sa...

Båda funkar - är mest för nyfiken, men är det till DoD% eller EDD/DoD91?

Jag vet ju vilka äventyr jag gillade.

Medusa Games sa...

De första fem konverterade äventyren är till DoD2.

Artal sa...

De här var en riktigt god nyhet! Har själv inte spelat så länge men har hör massor av dessa klasiker! Längtar redan till fredag :D

Mikail sa...

Roligt att läsa de här äventyren igen! Det var länge sen jag såg Sarkath Hans gravvalv senast.