fredag 28 oktober 2011

Konverterade Klassiker - Skelettbyns Hemlighet!

Medusa Games fortsätter sin satsning på konverterade klassiker med Skelettbyns Hemlighet. Ett äventyr som första gången såg dagens ljus 1983 då det publicerades i Sinkadus nr 1. Äventyret återpublicerades även följande år som bonusäventyr i den andra utgåvan av äventyret Spindelkonungens Pyramid. Som äventyr är Skelettbyns Hemlighet ett tidigt bidrag och det märks för vissa partier lider av typiska barnsjukdomar som mycket annat gjorde i Drakar och Demoners begynnelse. Så här i efterhand kan dessa partier tyckas onödigt omständiga samtidigt som de är väldigt charmerande och så talande för tiden.

Skelettbyns hemlighet utspelar sig i en övergiven by i slutet av en djup och frodig dalgång i ett avlägset land. För många årstider sedan inträffade en kataklysmisk händelse i byn som slutade med att de bybor som inte flydde gick en ond bråd död till mötes. Men vad var det egentligen som hände? Vart tog byprästen vägen som ensam mötte mörkret i sin kyrka? Kan ondskan som härskar i byn betvingas eller är hemligheten så fasansfull att byn för evigt är dömd att stå under mörkrets krafter? Några äventyrare beslutar sig för att testa lyckan...

Ett litet förtydligande är på sin plats angående de konverterade äventyren. Vi har försökt att vara originaltexten så trogen som möjligt men har även gjort en "trudvangisering" där vi har tyckt att det har varit nödvändigt. Det betyder att geografi, religioner, kulturer, historia med mera kan vara ändrad för att vara anpassad till Trudvang. Äventyren är alltså inte bara konverterade rent regelmässigt utan även miljömässigt. Vi hoppas att dessa ändringar inte förringar den originalvision som respektive skapare hade för sitt äventyr och att det är oss förlåtet.

Nästa fredag: Den Vita Duvan.

Ladda ner!

Inga kommentarer: