måndag 27 september 2010

Ge Medusa Games ett schysst bidrag!

De redan klassiska orden är Theodore Bergqvists och går att läsa i senaste numret av Speltidningen Fenix (nr 5, 2010). Varför denna uppmaning kanske ni undrar? För att svara på frågan måste vi gå tillbaka i tiden några månader när Sverok i sin förbundstidning Signaler skrev i en artikel att rollspelen var döda. Givetvis är så inte fallet men det startade en debatt om vad som behöver göras för att rädda rollspelshobbyn och rollspelsföretagen i vårt land. Vi hoppar därefter fram till senaste Fenix där tidningen har tagit kontakt med alla sidor i debatten och låtit dem komma till tals (på ett berömvärt sätt dessutom). Riotminds representeras av nämnde Theodore och han sparar inte på krutet. Speciellt inte i sin kritik av Sverok som han tycker (milt uttryckt) är ett skämt. Därefter säger han att Stockholms spelkonvent och Speltidningen Fenix har gjort mer för rollspelhobbyn än Sverok (vilket jag kan hålla med om). Sedan gör Theo kopplingen att fansidor gör väldigt mycket för hobbyn och det är där Medusa Games kommer in i bilden. Theo pekar vidare på att det finns en hel del eldsjälar som skulle kunna utveckla bra material om de fick ett bidrag och att Medusa Games skulle vara en av dem som skulle kunna få en slant. Om något sådant skulle inträffa skulle Medusa Games troligast inte tacka nej men eftersom vi tror att det är en snöbolls chans i helvetet att det kommer att inträffa så är denna diskussion helt akademisk.

Om ni frågar mig vad som främst skulle behöva göras så tycker jag att Sverok ska ta fram ett fullständigt nybörjarrollspel på en 50-60 sidor som sedan kan delas ut gratis vid passande tillfällen eller beställas för en tjugolapp av förbundet. Detta rollspel ska distribueras till så många intresserade som möjligt, främst ungdomar ska "peppras" eftersom de utgör hobbyns framtid. Detta rollspel tror jag, om det görs på rätt sätt, skulle kunna få många att intressera sig för hobbyn. Det är i alla fall min förhoppning.

/ Klaatu

Speltidningen Fenix
Riotminds
Stockholms Spelkonvent
Sverok

1 kommentar:

roboman sa...

Hurra hurra! Gratulerar till hyllningen. Ja lite pengar vore nog bra, men det finns ju som sagt inte en chans i världen att det kommer inträffa.