fredag 4 november 2011

Konverterade Klassiker - Den Vita Duvan!

På den tredje anhalten i vår resa mellan konverterade klassiker har turen kommit till Den Vita Duvan. Detta äventyr kan tyckas vara extra kontroversiellt då det domineras av en ras vars existens diskuteras högljutt bland Trudvangs lärda män och kvinnor. Bestiarien Måns Skanke hävdade i sin skrift "Trudvangs historia - från stjärnornas barn till Gormarens ankor" att just denna sistämnda ras existerade. Läs mer om detta i utdraget; Ankor i Trudvang.

När Riotminds gav ut den sjätte utgåvan av Drakar och Demoner väckte det en hel del uppmärksamhet när vissa klassiska raser inte längre fanns med i regelboken. Det fanns inga demoner, det fanns inga orcher och det fanns inga ankor. Sedan den dagen har ankorna fört en tillbakadragen tillvaro i Trudvangs ödemarker. Om de existerar eller inte är upp till var och en av oss att bestämma.

I Den Vita Duvan som i originalversionen utspelade sig på ön Caddo i spelvärlden Ereb Altor har handlingen förflyttats till ön Dalheim i södra Trudvang. Denna ö är väldigt sparsamt beskriven i Riotminds officiella böcker vilket gör det till ett utmärkt tillhåll för en så legendomspunnen ras som ankor. För er som vägrar att erkänna ankornas existens kan rasen med lätthet bytas ut mot någon annan ras som inte drar sig för att plundra intet ont anande människor på allt de äger och har. Manclider är kanske ett passande alternativ då hotet kommer från havet. Hur som helst bör Den Vita Duvan ge var spelgrupp några timmar halsbrytande spänning om spelledaren sköter sina kort rätt.

Nästa fredag: Den Nedbrunna Fatburen.

Ladda ner!

1 kommentar:

DK sa...

Det ni gör just nu är en ren kulturgärning! KEEP IT UP!